Pilates

Groepsles

Donderdag19.00 uur20.00 uur

Algemeen

Pilates is mogelijk vanaf 16 jaar.

Pilates is een trainingsmethode waarbij houding, stabiliteit, coördinatie, ademhaling en focus op lichaam en geest het uitgangspunt is. Het is een effectieve work-out die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om een evenwichtig en soepel lichaam te krijgen. Je verbruikt tijdens deze work-out relatief weinig calorieën. Toch is het een waardevolle training omdat een sterk lichaam en lenigheid essentieel zijn om je fit te voelen. Het gaat er niet zozeer om wat je doet maar veel meer hoe je iets doet. Je kan de principes van Pilates in elke training verwerken. De oefeningen worden uitgevoerd op een mat.

Wat is Pilates?

Pilates is afwisselend intensief & ontspannend en leuk om te doen. Het is vooral heel goed voor je houding en je ‘kernspieren’. Bij Pilates train je namelijk vooral je dieper liggende spieren. Hiermee creëer je als het ware een soort korset van spieren in je lichaam waardoor je rug en andere kwetsbare delen beschermd worden. Bij Pilates leer je jezelf een gezonde houding aan te nemen waardoor je minder snel klachten ontwikkeld en je lichaam beter in balans blijft. Omdat je bij de meeste Pilates oefeningen je hele lichaam gebruikt is het heel effectief en krijg je er strakke, lange spieren van.

Hoe verloopt een Pilates les?

Na een korte warming up doen we verschillende grondoefeningen op een matje. Er wordt gewerkt met verschillende materialen (bal, dynaband, dumbles) om het iets zwaarder te maken, vooral door de mensen die de basis oefeningen goed onder de knie hebben. Alle bewegingen zijn heel gecontroleerd en een goede houding en balans is belangrijk. Aan het eind van de les doen we nog ca. 10 minuten stretch- en ontspanningsoefeningen.

Lidmaatschap

Standaard abonement € 20,- per maand, 1 keer in de week sporten.

Groepslessen

WoensdagJeugdgym18.30 – 19.15
  19.15 – 20.00
  
Donderdag Pilates 19.00 – 20.00

Meer informatie? > Check het rooster!

Contact

Salto Witteveen

Ir. E. Biewingaweg 3

9439 PL Witteveen

06-52452090

[email protected]